przez Pinus w 24 Kwi 2009, 13:50
Właśnie stałem sie szcześliwym posiadaczem tej pozycji, brakuje mi pewnej rzeczy w niej - mianowicie podpisu autora fotografii. Dzięki tym foografia ksiażka stała sie dosyc ciekawa. Jeszcze nie zdążyłem jej przeczytać tylko tak przekartkowałem, zakupiłem ja w antykwariacie w Olkuszu w cenie 24 zł. - jest jeszcze jeden egzemplarz.
Przy tej ksiazce mam wrazenie jakby byla pisana na sile. Jakby ktos powiedzial pisz o Zagórzu teraz to jest modne. Nie widać tutaj serca
Ale nie mogę sie doczekac kiedy powstanie ksiazka autorstwa tego własnie fotografa (dla uwaznych - wiadomo o kim mowa). Moza taka pozycja powstanie.
Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt - dlaczego ludzie staraja sie wywazać otwarte drzwi. Jakby przy tej ksiażce posiłkowali sie postami na tym forum i niektorymi artykułami z Sosnowca - to naprawdę by było super. Nawet wystarczyłoby poskładać to wszystko do kupy i powstałaby bardzo ciekawa pozycja. Dużo brakow posiada ta ksiażak - artykuły tam zamieszczone sa dosyc ciekawe, ale tak jak Pakosz napisał nie wyczerpuje w zupełności tematu ZAGÓRZA, nawqet nie wiem czy w połowie go wyczerpuje.
Najśmieszniejsze ze artykuł dotyczący grodziska posiada zdjęcie grodziska z Tarnowskich Gór. Ale wystarczy przewertować ksiażkę do zdjeć naszego kolegi by zobaczyć grodzisko z Zagórza. Naprawdę nie wierzę by autor tego artykulu nie posiadał żadnych zdjeć tego grodziska