z jakiego okresu to chodnik?

z jakiego okresu to chodnik?

Postprzez admin w 24 Lip 2009, 12:43

na naszej klasie znalazłem takie oto zdjęcia z KWK Porąbka-Klimontów. Czy ktoś jest w stanie stwierdzić z jakiego okresu pochodzą te chodniki i napisać coś więcej na ich temat?
http://nasza-klasa.pl/profile/14258113/ ... album/2/15
http://nasza-klasa.pl/profile/14258113/ ... album/2/14
(co to za skała po lewej stronie?)

http://nasza-klasa.pl/profile/14258113/gallery/album/2
Image
Image
Awatar użytkownika
admin
Site Admin
 
Posty: 1500
Dołączenie: 07 Maj 2008, 08:42
Miejscowość: Klimontów

Re: z jakiego okresu to chodnik?

Postprzez Sławek w 20 Sie 2009, 14:39

Prawie na 100% wyrobisko ( fragment przekopu , przecznicy nie pamiętam teraz nazwy ale chodziłem tam ) na poziomie 317 m, ruch III "Klimontów" , zdjęcie pochodzi prawdopodobnie z lat 80tych , a same wyrobiska mogły być wykonane na początku XX w.
Sławek
Awatar użytkownika
Sławek
Klimontowiak
Klimontowiak
 
Posty: 785
Dołączenie: 17 Sie 2007, 09:56
Miejscowość: Pogoń

Re: z jakiego okresu to chodnik?

Postprzez admin w 22 Sie 2009, 15:49

wygląda świetnie i bardziej przypomina ciasne korytarze w Tarnowskich Górach niż w KWK Kazimierz
Image
Image
Awatar użytkownika
admin
Site Admin
 
Posty: 1500
Dołączenie: 07 Maj 2008, 08:42
Miejscowość: Klimontów

Re: z jakiego okresu to chodnik?

Postprzez Sławek w 23 Sie 2009, 21:16

Ale mój wpis dotyczy KWK "Porąbka _Klimontów " nie Kazimierza :)
Sławek
Awatar użytkownika
Sławek
Klimontowiak
Klimontowiak
 
Posty: 785
Dołączenie: 17 Sie 2007, 09:56
Miejscowość: Pogoń

Re: z jakiego okresu to chodnik?

Postprzez admin w 24 Sie 2009, 13:44

Sławek napisał(a):Ale mój wpis dotyczy KWK "Porąbka _Klimontów " nie Kazimierza :)

ja wiem, ale nie miałem przyjemności być pod ziemią w KWK P-K więc odniosłem się do Kazimierza 8)
Image
Image
Awatar użytkownika
admin
Site Admin
 
Posty: 1500
Dołączenie: 07 Maj 2008, 08:42
Miejscowość: Klimontów

Re: z jakiego okresu to chodnik?

Postprzez Sławek w 24 Sie 2009, 19:38

No dobra :) niech będzie, ja miałem tę okazję być na dole kilku kopaln Zagłebia Dabrowskiego to może stąd ta drobnostkowość :)
Sławek
Awatar użytkownika
Sławek
Klimontowiak
Klimontowiak
 
Posty: 785
Dołączenie: 17 Sie 2007, 09:56
Miejscowość: Pogoń


Powróć do Kopalnie, sztolnie, bunkry, lochy...

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości