Sławek napisał(a):Dzięki za namiary, prawdopodobnie zajrzę tam popołudniu, nie planuję konkretnego terminu ale gdy będzie to możliwie aby Cię uprzedzić, będę pamiętał o Tobie ( przypomnij mi telefon na pv ).
A poniżej macie linka do "strategicznej" włoskiej firmy tak dbającej o swoje tajemnice:
http://www.stern-polska.com/
W zakładce galeria są zdjęcia budynków tej firmy, które sprawiają wrażenie adoptowanych po starej kopalni.
Sławek napisał(a):Na nr 8 jest najlepiej widoczna i dobrze zorientowana na tle zabudowań.
Płatek napisał(a):A ja mam ogromną ochotę na zlokalizowanie szybów samej centrum Flory,patrząc na stare fotografie to widziałem dwa szyby.Chodziłem już po tym terenie ale jakieś grube babsko mnie przegoniło.Są tam jakieś prywatne firmy,ale widać zarys starych budynków poflorowskich.Tu liczę na pomoc Leszka bo mieszkamy bardzo blisko tego terenu.
Sławek napisał(a):Czy ktoś w międzyczasie właził na teren Stern'a żeby zobaczyć z bliska upadówki po kop. Jan ?
Płatek napisał(a):Ostatnio byłem na terenie Damelu dawniej była tam kop.Flora.Jest sporo budynków pamietających czasy Flory ale żadnego szybu lub jego resztek nie widziałem.Z resztą nie wszędzie da się wejść,mam nadzieję że jest gdzieś schowany na uboczu.
Powróć do Kopalnie, sztolnie, bunkry, lochy...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości